Hooksiel, 27-07-2011 - Wind of Change en Zino Heikant scoren in Duits grasbaancircuit.

Ook bij onze oosterburen bloeit het recreatieve circuit als nooit te voren. Elke zomer worden o.a. in Hooksiel enleke meetings op gras afgewerkt en regelmatig scoren de Hollanders daar in de hoofdnummers.

De meeting van afgelopen woensdag kende een droomstart voor ons entrainement. Zowel de openingskoers als de tweede koers werden een prooi voor onze paarden.

Willem de Jong stuurde Wind of Change naar de winst in de eerste koers van de meeting. De ruins van Willem Vermaning wees de andere Nederlanders, You cant de Me en Yamira Beuckenswyk resoluut terug naar de ereplaatsen. Wind of Change tikte af in een kilometertijd van 1.20.5 over 2.200 meter en verdiende met zijn prestatie 650 euro.

Een koers later was het opnieuw raak voor Willem de Jong. Nu stuurde hij Zino Heikant naar de bloemen. Voor Zino Heikant betekende het tweede overwinning op rij want ook in Emmeloord was hij onlangs al succesvol. Hij maakt daarmee een ijzersterke come back want de hengst was sinds maart dit jaar uit koers. Hier in Hooksiel tikte Zino Heikant af in een kilometertijd van 1.23.2 over 2.200 meter. Hij verdiende 450 euro.

 

Hamburg, 21-07-2011 - Bonte avond in Hamburg door winst van As Tears Go By en Winnetou W

Het is een tijdje rustiger geweest op de resultaten-pagina maar onze paarden pakken de draad langzaam weer op. Nadat eerder in de week Zino Heikant won op het gras van Emmeloord, konden we deze avond weer twee winnaars bijschrijven. Daarmee lijkt een moeizame periode definitief achter de rug.

Het feest begon direct in de openingskoers van de meeting. As Tears Go By schreef geschiedenis door haar eerste overwinning te boeken. De merrie was, in handen van Thomas Panschow, de snleste in de Preis von Bremen. In een kilometertijd van 1.18.6 over 2.200 mocht de merrie voor het eerst in haar loopbaan terug naar de winners circle. Voor As Tears Go By was het een bekroning van een lange weg terug. De merrie was bijna een jaar uit koers maar toonde met deze overwinning aan dat het vertrouwen van haar eigenaren de moeite waard bleek.

In de achtste koers deed Winnetou W weer eens van zich spreken. In deze amateurkoers was de zoon van Herbie W en Jamuga de concurentie, onder aanvoering van de Italiaan Lavinium Sas, nipt de baas en zegevierde in een kilometertijd van 1.16.5 over 2.720 meter. Voor Winnetou W was het inmiddels de elfde overwinning uit 66 starts. De hengst van Igor Groningen bv verdiende daarbij 17.600 euro.

 

Emmeloord, 20-07-2011 - Zino Heikant pakt volle winst op het gras van Emmeloord.

Tijdens de tweede grasbaan meeting van Emmeloord heeft Zino Heikant z'n tweede loopbaan winst geboekt. In de "Willem Fred en Henny Wormerveer - prijs" was de hengst van Freiherr As en Maple Kievitshof de snelste in een veld van 10 paarden. In handen van gastrijder Robin Bakker tikte de hengst, op de zware baan, af in een kilometertijd van 1.25.7 over 2.130 meter en verdiende daarmee 450 euro. Zino Heikant werd gefokt door Sjef Verhees en is in het bezit van Dhr. Hogervorst.

 

Hamburg, 14-07-2011 - Trail of Force maakt winnend debuut voor ons entrainement.

Trail of Force heeft op de baan van Hamburg een winnend debuut voor onze stal gemaakt. De ruin oakte, in handen van Thomas Panschow, de winst in de Preis von Rendsburg. In de koers over 2.200 meter bleef Trail of Force zijn tegenstanders de baas in een kilometertijd van 1.17.1 en won derhalve met een straat doordat de nummer twee van het veld ruim een seconde langer nodog had om de afstand af te ronden. Trial of Force is in het bezit van Dhr. Böschen en kent een bijzondere afstamming. Zijn vader is de karakterhengst Frisky Frazer terwijl de russische Tavrija voor het moederschap tekende. Trial of Force verdiende 600 euro en zijn teller staat nu op 4.500 euro.

 

Hamburg, 10-07-2011 - I'm a Bird Now zorgt voor wederopstanding in Hamburg.

Langzamerhand herstellen onze paarden zich van een virusinfectie op onze stal. I'm a Bird Now was de eerste winnaar sinds de uitbraak en bewees dat onze Cacalerie er weer aan komt.

In de Preis von Neuseeland wist de vijfjarige ruin te zegevieren in een koers met 10 paarden. Thomas Panschow stuurde de zoon van Incredible Hulk en Krizia naar de bloemen in een kilometertijd van 1.16.2 over 2.200 meter en daarmee was I'm a Bird Now een ruime maat te groot voor de concurentie die op eerbiedige afstand volgde. De winst was goed voor 1.000 euro en daarmee komt het paard uit het bezit van Dhr. Meincke uit op een totale winsom van 11.696 euro.

 

Hamburg, 02-06-2011 - Ook op Hemelvaartsdag weer twee overwinningen op Hamburger piste.

Ook op Hemelvaartsdag 2011 was er weer volop succes voor ons entrainement op de Hamburger piste. Met twee overwinningen en een klasseringen werd deze feestdag succesvol afgesloten.

De zegereeks begon met een overwinning van Zycknit in het Ulf Ansorge/SAT1 17.30 live Rennen. Een lange naam voor een koers maar deze ging dan ook de lange afstand van 2.720 meter. In handen van Thomas Panschow vertrok Zycknit als favoriet in een 8-koppig veld. Uiteindelijk tikte Zycknit af in een kilometertijd van 1.16.1 en verdiende met zijn overwinning 1.500 euro. Daarmee komt zijn totaal uit op 28.769 euro.

Ook Avatar Energy maakte zijn favorietenrol volledig waar. In de afsluitende koers, het Achim Griese - Rennen, boekte de Kadabra zoon zijn vierde overwinning op rij op de Noord Duitse baan. Avatar Energy tikte af in 1.15.7 over 2.200 meter en verbeterde daarmee zijn record met 0.3 seconden. Zowel Zycknit als Avatar Energy zijn in het bezit van Granton Stables nv.

Verder was er deze meeting een derde plaats voor Zamotie Heikant. De hengst tikte af in 1.15.8 over 2.200 meter. In de kwalificatie keerde Waikiki Boshoeve terug naar 9 maanden afwezigheid. De merrie herkwalificeerde zich in een knappe 1.16.7 over 2.200 meter.

 

Hamburg, 26-05-2011 - Dubbele Hamburger dankzij Winnetou W en Vantheman.

De lange rit naar de baan van Hamburg wordt inmiddels wekelijks verzacht door het zoet der overwinning. Op deze avond konden we wederom twee winnaars aan de, inmiddels lange, lijst toevoegen.

De eerste overwinning op deze avaond kwam voor rekening van Winnetou W. De trouwe haververdiener van Igor Groningen bv schreef de Preis von Heiligendamm op zijn naam. Winnetou W werd door Roland Hülskath naar een snelle winst gereden. De ruin tikte namelijk af in een kilometertijd van 1.14.4 over 1.680 meter en daarmee verbeterde hij zijn persoonlijke record met bijna een volle seconde. De winst was goed voor 600 euro en daarmee komt het totaal van Winnetou W uit op 18.765 euro.

Later op de avond was het de beurt aan Vantheman. De inmiddels achtjarige hengst van Viking's Way won de Preis von Haffkrug. Voor Vantheman betekende het een winnend seizoensdebuut en de derde overwinning op rij. Met een kilometertijd van 1.16.7 bllef de hengst dicht bij zijn record. Door de premie van 600 euro komt de winsom van Vantheman uit op 5.725 euro!

 

Hamburg, 22-05-2011 - Wederom 3 overwinningen op Hamburger sintels.

Afgelopen zondag stonden de koersen in Hamburg in het teken van de Trials voor de Stuten en de NRZ Pokal. In het omlijstende programma scoorde ons entrainement 3 overwinningen.

Zycknit was de eerste die zich mocht melden in de Winners Circle. In handen van Thomas Panschow zegevierde de zoon van duc du Bossis en Tora Nalan in het Montoso.de Rennen. De hengst van Granton Stables tikte als eerste af in een kilometertijd van 1.17.5 over 2.720 meter. Daarmee profiteerde Zycknit optimaal van de 20 meter voorgift die hij had op de paarden met een hogere winsom. Zycknit verdiende met zijn overwinning 1.500 euro en tilde zijn winsom daarmee naar ruim 27.200 euro.

Drie koersen later was het de beurt aan Zowie Butcher. De merrie heeft een voorkeur voor de Noord Duitse baan want de winst in het Car Range Rennen betekende al weer de zesde overwinning op deze baan in 2011. In een fel gevecht rekende Zowie Butcher af met Magnycours waarbij beide paarden een kilometertijd van 1.14.1 over 1.680 meter op de klokken brachten. Zowie Butcher verdiende met de winst 1.000 euro en daarmee komt haar teller op 35.000 euro.

Ook Avatar Energy mocht na zijn koers terug voor de bloemen. De zoon van Kadabra en Hasta Lavec tikt als eerste af in Mehne Automobiles Rennen en toonde daarbij een kilometertijd van 1.17.8 over 2.200 meter. Voor Avatar Energy was het de derde overwinning op rij op deze baan. Hij verdiende 1.000 euro en komt daarmee uit op ruim 3.400 euro. De hengst is gefokt door en in het bezit van Granton Stables!


Hamburg, 12-05-2011 - 3 overwinningen zorgen voor een topavond in Hamburg.

Nadat Marcel Jauber in 2010 de trainerskampioen van de drafbaan van Hamburg werd lijkt op deze ook het seizoen 2011 een topseizoen voor ons bedrijf te worden. Deze donderdagavond scoorden we zelfs 3 winnaars op de Noord Duitse baan. Daarnaast waren er nog enkele prima klasseringen.

De eerste winst kwam voor rekening van Zamotie Heikant. De grillige hengst steekt in een bloedvorm maar is niet de makkelijkste. Onlangs verbeterde hij zijn record op deze baan en in de Mai-handicap was er nu dan de volle winst voor de zoon van Chips and Fish en Flying Lady As. Ondanks het feit dat Zamotie Heikant in dit nummer een voorgift van 40 meter aan de paarden uit het eerste band moest geven rolde de hengst de condurentie op. Met een kilometertijd van 1.16.2 over 2.240 meter was Zamotie Heikant bijna een volle seconde sneller dan de concurentie. Met de eerste prijs van 600 euro tilde Zamotie Heikant zijn totale winsom over de 11.000 euro grens.

In de volgende koers was het Totally Innocent die de bloemen voor zich opeiste. De dochter van Freiherr As en Lady Innocent schreef, in handen van Roland Hülskath, de Preis der Taxifahrer op haar naam. Met de winst in deze koers sloot de merrie een reeks mindere koersen af met een prachtige overwinning in een nieuw record. De getoonde 1.16.8 over 2.200 meter betende een verbetering van haar oude record met maar liefst 1.1 seconde. Totally Innocent verdiende met haar overwinning 1.000 euro en dat brengt haar totaal op 4.670 euro. Totally Innocent is gefokt door en in het bezit van Dhr. Zijlstra.

De  derde overwinning van deze avond kwam voor rekening van Avatar Energy. De jonge hengst van Granton Stables NV schreef het slotnummer van de meeting, de Preis der Hamburger Taxifahrer, op zijn naam. Dit keer was het Thomas Panschow die het stuurwerk voor zijn rekening nam en Avatar Energy in een kilometertijd van 1.1.6.1 over 2.200 meter naar de bloemen stuurde. Het was de tweede opeenvolgende overwinning voor de zoon van Kadabra en Hasta Lavec die nu 6 maar aan de start verscheen waarbij hij 3 keer won en twee keer geplaatst was.

In de overige koersen waren er nog klasseringen voor Winona (3e in 1.16.6/2.200 meter), Vilas Boko (2e in 1.14.6/2.200 meter) en Antaro (2e, gto).

 

Hamburg, 05-05-2011 - Zanne Flevo op herhaling in Hamburg.

Op de baan van Hamburg heeft Zanne Flevo haar tweede winst op rij behaald. In de Preis vom Baumwall was de Uronometro dochter de snelste in een veld van 12 deelnemers. In het amateurnummer werd de merrie gereden door de Duitser Michael Steffens die de klus op voortreffelijke wijze klaarde. In een kilometertijd van 1.17.3 over 2.200 meter bleef Zanne Flevo de concurentie ruim voor. Het was al weer de achtste overwinning uit 30 starts en met de premie van 600 euro tilde Zanne Flevo haar totale winsom over de 13.000 euro grens.

Vilas Boko liet zich met een vierde plaats ook van zijn beste kant zien.  De achtjarige hengst liep in Zweden een peesblessure op en het zag er naar uit dat de klasbak de baan niet meer zou halen. Door intensieven begeleiding lukte het Vilas Boko echter toch om terug te keren in de koers. Hij treed daarbij vrijwel steeds aan in de topklasse. In de Preis vom Hamburger Hafen tikte Vilas Boko als vierde af in een kilometertijd van 1.13.5 en de hengst handhaafde zich daarmee in een bijzonder sterk deelnemersveld.

 

Dinslaken, 02-05-2011 - Zippora Rich zet sterke reeks voort met wederom een overwinning.

Sinds maart van dit jaar is Zippora Ric bezig aan een opmerkelijke reeks. De merrie van Dhr. de Rijk begon de reeks met enkele klasseringen waarna ze in Dinslaken haar eerste overwinning behaalde. Vervolgens beliep ze in Hamburg een prima tweede plaats.

Afgelopen maandagavond behaalde de merrie in Dinslaken haar tweede overwinning. In handen van Roland Hülskath was ze de snelste in het Jabato Rennen, een koers over 2.100 meter. De merrie had dit keer genoeg aan een kilometertijd van 1.18.6 om zich de concurentie ruimschoots van het lijf te houden. Met de bij de overwinning behorende premie van 600 euro schroefde Zippora Rich haar totale winsom op naar 3.375 euro.

 

Hamburg, 28-04-2011 - Avatar Energy en Winona zorgen voor een dubbel in Hamburg.

Na het drukke paasweekend werd er deze donderdag wederom gekoerst op de baan van Hamburg. Met hun overwinningen bezorgden Avatar Energy en Winona ons entrainement een dubbel op deze donderdagavond meeting.

In de tweede koers van de avond tikte Avatar Energy als eerste af in de Preis von Nordstrand. In handen van Thomas Panschow was de vierjarige Kadabra zoon de snleste in een veld van 8 paarden. Avatar Energy tikte af in een kilometertijd van 1.16 rond over 2.200 meter. Met deze overwinning bevestigde Avatar Energy zijn steigende vorm. Na een rustperiode boekte de hengst eerder al twee prima klasseringen. Avatar Energy is gefokt door en in het bezit van Granton Stables nv.

In de Preis von Föhr boekte Winona haar zevende overwinning. De merrie deklasseerde het veld en wist met ruime voorsprong over de meet te gaan. Opnieuw was het Thomas Panschow due het stuurwerk voor zijn rekening nam. Winona roffelde de gevraagde 2.200 meter af in een kilometertijd van 1.16.2 en daarmee was de Incredible Crafts dochter 1.1 seconde sneller dan de concurentie. Winona is gefokt door Dhr. Meindertsma die de merrie ook nog steeds in zijn bezit heeft. Winona verdiende inmiddels ruim 10.300 euro.

 

Hamburg, 25-04-2011 - Ann Scott A wint Osterküken Rennen.

Op paasmandag heeft Ann Scott A haar tweede loopbaanwinst behaald. De jonge merrie schreef op de baan van Hamburg het Osterküken Rennen op haar naam. In handen van de Duitser Thomas Panschow imponeerde de merrie door te winnen in een snelle 1.16.9 over 2.200 meter. Ann Scott A verdiende met haar winst 1.200 euro voor haar eigenaar, Dhr. Vermaning.

 

Hamburg, 22-04-2011 - Goede Vrijdag in Hamburg!

Het paasweekend is goed begonnen. Op Goede Vrijdag trok een deel van onze cavalerie naar Hamburg waar het Johannes Frömming Memorial op het programma stond. In de hoofdkoers van dit nummer starten de beste paarden uit de drie series.

De eerste serie werd een prooi voor Zowie Butcher. In handen van Roland Hülskath liep de merrie haar concurenten zoekn. De Thai Tanic dochter liep de gevraagde 2.200 meter in een kilometertijd van 1.15.9 en was 0,7 seconden sneller dan de concurentie. De winst in deze eerste serie was goed voor 1.200 euro.

In de derde serie had Lady Maud genoeg aan een derde plaats om zich voor de grote finale te plaatsen. De merrie van Merwestaal Moerdijk liep een kilometertijd van 1.17.3 over 2.220 meter en was daarmee de snelste van het veld.

In de finale van deze koers boekte Lady Maud wederom een derde plaats. In deze, met 25.000 euro gedoteerde koers, was Lady Maud (samen met You Win Kievitshof) wederom de snelste maar de winnaar Nomea Sas benutte het startvoordeel van 20 meter optimaal en wist de koers op haar naam te schrijven. Lady Maud tickte als derde af in een kilomtertijd van 1.16.2 over 2.200 meter. De derde plaats was toch nog goed voor 3.500 euro en daarmee verhoogde de merrie haar winsom deze middag naar ruim 22.800 euro.

Eerder op de middag had Zippora Rich al een tweede plaats belopen in de openingskoers van de meeting. De merrie liep daarbij een kilometertijd van 1.17.9 over 2.200 meter. Wellicht de meeste indruk maakte Zamotie Heikant met zijn tweede plaats in het Stella Maris Rennen. De hengst van Dhr. Geertsemaa sprintte in 1.14.7 over 1.680 meter naar huis en verbeterde daarmee zijn record met een volle seconde. Zamotie Heikant verdiende met zijn klassering 600 euro en tilde daarmee zijn winsom over de 10.000 euro grens.

Het Ejadon Rennen, een koers voor amateurs en amatrices werd een prooi voor Zanne Flevo. Anke Böring stuurde de merrie rond in een kilometertijd van 1.16.8 over 2.200 meter. De winst was goed voor 1.200 euro en daarmee komt de totale winsom van de Uronometro dochter uit op een kleine 12.500 euro. Het was al weer de zevende overwinning voor Zanne Flevo.

 

Hamburg, 17-04-2011 - Winst voor Zycknit en Ariane A op Hamburger drafpiste.

Op de drafbaan van Hamburg maakte Zycknit indruk door de Preis von Aby op zijn naam te schrijven. De snelle zwartbruine hengst liep daarbij een snelle 1.15.7 over 2.720 meter en liet daarbij de rest van het deelnemersveld ver achter zich. Zycknit is een zoon van Duc de Bossis en Tora Nalan en is in het bezit van Granton Stables nv. De hengst wist inmiddels 8 koersen te winnen en verdiende daarbij ruim 25.600 euro.

Vier koersen later was het de beurt aan Ariane A. Zij wist de Preis von Mantorp op haar naam te schrijven. Voor de merrie van Dhr. Ausma betekende de overwinning in deze koers de eerste winst van haar, nog korte, loopbaan. In handen van de Duitse catch-driver Roland Hülskath tikte de merrie af in een kilometertijd van 1.17.4 over 2.200 meter hetgeen tevens een recordverbetering van ruim 1,3 seconden betekende.

De meeting was begonnen met een derde plaat voor Avatar Energy (1.17.8/2.200m.). Zanne Flevo tikte in haar opdracht als tweede af. Daarbij bracht de merrie 1.17.2 over 2.200 meter op de klokken. Zamotie Heikant beliep een snelle derde plaats. De hengst van Dhr. Geerstema tikte in de Preis von Bergsakker af in 1.16.1 over 2.200 meter.

 

Dinslaken, 11-04-2011 - Zippora Rich pakt eerste overwinning in de Narzissen Preis

Tijdens de maandag meeting op de baan van Dinslaken heeft Zippora Rich haar eerste overwinning geboekt. De merrie, die werd gefokt en in het bezit is van Dhr. de Rijk, wist de openingskoers, de Narzissen Preis, met overmacht op haar naam te schrijven. In handen van Roland Hülkskath tikte de S.J.'s Photo dochter af in 1.18.4 over 2.100 meter. Daarmee was de merrie een halve seconde sneller dan de concurentie.

Zippora Rich bevestigde met deze overwinning haar stijgende vormcurve. In haar voorgaande 2 starts was de merrie steeds geplaatst. Zippora Rich verdiende inmiddels 2.175 euro en heeft een record van 1.16.6.

 

Hamburg, 03-04-2011 - Zowie Butcher wint serie en finale van het Pit Pan Rennen.

In de Duitse havenplaats Hamburg heeft Zowie Butcher het Pit Pan Rennen op haar naam geschreven. De dochter van Thai Tanic en Onarda Butcher was zowel in de serie als in de finale te sterk voor de concurrentie.

In de serie over 2.200 meter moest de merrie het opnemen tegen 11 andere deelnemers. In handen van Roland Hulskath leverde dit geen problemen op. Zowie Butcher legde het veld haar wil op en tikte winnend af in een kilometertijd van 1.14.9 en verdiende daarmee, naast het ticket voor de finale, ook nog eens 1.320 euro.

In de finale, wederom over 2.200 meter, trad Zowie Butcher aan met Thomas Panschow. Ook deze Duitse catchdriver deed wat er van hem gevraagd werd en stuurde Zowie Butcher naar een prachtige overwinning. Dit maal lipe de merrie nog sneller dan in de serie. Ze tikte af in een kilometertijd van 1.14.6 en verdiende daarmee liefst 12.000 euro.

Zowie Butcher is gefokt door en in het bezit van Mevr. R. de Vries Engelsma. De vijfjarige merrie verdiende inmiddels ruim 32.880 euro.

In deze finale tikte Lady Maud als vierde af. De merrie liep daarbij een kilometertijd van 1.14.8. In haar finale was Lady Maud derde geworden. Daarbij liep de merrie van Merwestaal Moerdijk een kilometertijd van 1.14.2. Lady Maud verdiende deze middag in totaal 2.385 euro. Haar totaal komt daarmee op ruim 19.000 euro.

In het omlijstende programma was er ook nog een keurige derde plaats voor Zippora Rich. 

Marcel Hauber Trotting Stable b.v.

Deurze 25
9457 TA  Deurze

Telefoon : 0592 - 242 063
Mobiel     : 06 - 13 185 096