Yason Boko winst klassieke vierjarigen Criterium in Wolvega.

En van de klassieke koersen voor vierjarige Nederlandse dravers is het criterium der vierjarigen, een koers over de middenafstand met serie en finale. Nadat de Viking Kronos zoon ook al de serie op zijn naam had geschreven was hij in de finale van deze koers de sterkste. In een kilometertijd van 1.16.4 versloeg hij in dit criterium de gehele jaargangstop. Met de winst in de serie en finale verdiende Yason Boko 11.000 euro.

Yason Boko is een zon van het fokfenomeen Viking Kronos en de merrie Tiptop Winspeed. Daarmee is hij een halfbroer van de dekhengst Santana Boko. De hengst is in het bezit van Granton Stables n.v. en werd gefokt door Boko Stables Holland bv.

Upperten schittert in finale Deutsche Traber Zirkel.

De baan van Berlijn Marindorf stond op eerste paasdag 2007 in het teken van de series en finale van de Deutsche Traber Zirkel. In de diverse series traden Duitse vijf- en zes jarigen hengsten en ruins aan voor een ticket in de met 30.000 euro gedoteerde finale. In zijn serie werd Upperten derde en was hierdoor geplaatst voor de grote finale.

Direct na de start van deze finale stuurde Robin Bakker Upperten naar de binnenkant en koos de rug van mede favoriet Graf Orlow. Gedurende de gehele race bleef Upperten in die positie wachten tot het moment dat de vrije ruimte beschikbaar zou komen. Bij het uitkomen van de laatste bocht ging het spel op de wagen en kwam de vrije ruimte er. Upperten werd een spoor naar buiten genomen en opende de aanval op de leider van de koers. Met een pracht eindschot kreeg Upperten de leider op de knien en in een prachtige 1.15.8 over 1.900 meter zegevierde de Defi d'Aunou zoon. De overwinning was goed voor 15.000 euro. Upperten verdubbelde met de overwinning in n klap zijn totale winsom. De teller staat nu op ruim 32.000 euro.

Upperten is een zoon van de fransman Defi d'Anou en de duitse Norella. De hengst was in het bezit van Granton Stables n.v. en werd gefokt door Willem Goedhart.

Rhythm and Speed wint Kampioenschap van Nederland.

Zondag 24-09-2006 kreeg Rhythm and Speed alle bezoekers van de Wassenaarse draf- en renbaan op de banken met haar fameuze eindschot. In de koers om het Kampioenschap van Nederland was ze met een ouderwets eindschot te sterk voor de hele Nederlandse topklasse. De Tagliabue dochter had met een overwinning op de baan van Groningen en een 2e plaats op deze piste al laten ziet dat ze weer helemaal terug is op het hoogste niveau maar de overwinning van vandaag was wederom een prachtige kroon op het werk.

In een veld met grootverdieners als Starfighter LM en niemand minder dan Passing Renka hanteerde Robin Bakker en beproefd recept en bewaarde de merrie tot het laatste rechte eind. Met haar eindsprint achterhaalde ze Irish Fire, Starfighter LM en Passing Renka en wist de strijd met Bolets Creb en de Belg Good Dry naar haar hand te zetten. De vreugde na afloop van de koers was groot. Voor haar eigenaren, stal de Groningers, betekende deze overwinning een tweede klassieke succes van de merrie waarin ze altijd zijn blijven geloven.

Na de Gouden Zweep is ook de overwinning van het kampioenschap van Nederland er n waarmee de merrie zich nestelt tussen toppers als Action Skoater en Yellowa. Voor Robin Bakker was het de mooiste overwinning in z'n carriere. De vreugde bij Marcel was bijzonder groot omdat Rhythm and Speed niet de makkelijkste is maar het harde werken wel steeds beloond met overwinningen waar je alleen maar van kunt dromen.

Rhythm and Speed wint Gouden Zweep.

Rhythm and Speed wint Gouden Zweep. Op een bomvol Duindigt (6 juni 2004), wint Rhythm and Speed van Stal de Groningers de presitigieuze Gouden Zweep. In een deelnemersveld van maar liefst 18 paarden, waaronder grote cracks als Passing Renka, Optimistic en Magic Rider, was de grillige merrie met een vlijmscherp eindschot de sterkste van deze middag. Na een parcours op maat mochten de eigenaren de felbegeerde zweep, uit handen van hare koninklijke hoogheid Prinses Margriet, in ontvangst nemen.

Eerste Sweepstakes dankzij Rowdy Joe Boko.

Traditie getrouw wordt op de drafbaan in het Stadspark in Groningen gestreden om de klassieke Sweepstakes, een koers voor de top van de driejarigen. Winst in deze klassieker is de wens van elke eigenaar, trainer en fokker.

Op 30 juni 2006 zorgde Rowdy Joe Boko voor het eerste succes van ons entrainement in deze koers. De dappere hengst wist in dit nummer de complete top van de jaargang te verslaan door als eerste over de meet te gaan. Het werd een dubbel succes want Rowdy Joe Boko werd gereden door neef Hugo Langweg jr. die daarmee ook n van zijn eerste grote successen scoorde.

Rowdy Joe Boko was in het bezit van de fam. Gerrits uit Helmond en werd gefokt door Boko Stables Holland. Hij is een zoon van Mondo Joe uit de merrie Iwema's First.

Macabre Meadow wint a la Hausse Stayerskampioenschap.

Tijdens de Giganten meeting van 2001 op een bomvol drafcentrum Wolvega wist Macabre Meadow vriend en vijand te verrassen met de winst in het a la Hausse Stayerskampioenschap. In deze zwaar bezette koers moest de dappere ruin het o.a. opnemen tegen toppers van Kokomotranss R en Koko Dijkhoeve. Na 3.100 meter wist Macabre Meadow de gehele top middels een vlammend eindschot te verslaan en streek daarmee de eerste prijs van 25.000 gulden op.

Macabre Meadow is een zoon van Manza Buitenzorg uit de merrie Youri Neyenrode. Hij was in het bezit van een vriendengroep rondom Marcel Hauber en werd gefokt door Cees Siersema uit Doezum. Uiteindelijk wist de dappere ruin het in zijn loopbaan te brengen tot een record van 1.14.6 en een winsom van bijna 70.000 euro. Hij won 36 van zijn 122 starts.

Marcel Hauber Trotting Stable b.v.

Deurze 25
9457 TA  Deurze

Telefoon : 0592 - 242 063
Mobiel     : 06 - 13 185 096