Marcel Hauber

Geboren : Yde - de Punt (Drenthe)
Geboortedatum : 04-10-1970
Beroep : trainer van dravers

Als zoon van een paardentrainer zat de liefde voor het vak er al vanaf de geboorte in. Op 16 jarige leeftijd werden de schoolbanken omgeruild voor een baan in de paarden op het entrainement van zwager Hugo Langeweg. In deze periode werd ook het eerste deel van de vakopleiding in Deurne gevolgd.

Na de eerste periode bij Hugo Langeweg werd het entrainement van Joop Pool opgezocht en verder werd de vakopleiding afgerond. Vervolgens ging het wederom richting Schagerbrug om bij Hugo Langewef de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. De laatste stap in de leerlingenperiode werd gezet bij Leo Kokkes in Garderen.

De belangrijke eerste overwinning werd behaald met Dina Jeanet uit de training van Joop Pool terwijl de leerlingenstatus werd verwisseld voor die van pikeur dankzij de winst met How About It uit de stallen van Hugo Langeweg. In de tussenliggende periode mogen de 8 overwinningen met Flits Atlantic niet onvermeld blijven.

Via een bevriende eigenaar (Jan Hayema) ontstond de mogelijkheid om in Yde een eigen entrainement op te zetten. Met paarden als Lollipop, Leon van Ranum en Lady Play kwamen de eerste successen en kreeg het bedrijf een vliegende start. Naarmate de tijd vorderde en het bedrijf groeide, verplaatste de focus zich meer en meer op het trainen van de paarden waarbij het rijden in de koers werd overgelaten aan zgn. catchdrivers. Met hoogtepunten als het behalen van het Nederlands Stayerskampioenschap met Macabre Meadow, de Sweepstakes Hengsten met Rowdy Joe Boko en de Gouden Zweep met Rhythm and Speed, bleek dit een succesvolle keuze.

Na omzwervingen via Marum en Noordlaren heeft het bedrijf inmiddels al weer 6 jaar vaste grond aan de voeten in het landelijke Deurze alwaar de successenreeks onverminderd verder gaat.

 

Marcel Hauber Trotting Stable b.v.

Deurze 25
9457 TA  Deurze

Telefoon : 0592 - 242 063
Mobiel     : 06 - 13 185 096